آموزش کار با گوگل ترندز

آموزش نحوه کار با گوگل ترندز

فهرست مطالب

شما قبل از آموزش نحوه کار با گوگل ترندز باید کاملا با ماهیت آن آشنا شوید. Google Trends ابزاری است که به شما امکان مقایسه میزان محبوبیت کلمات کلیدی را در موتور جستجوی گوگل نمایش می دهد. این ابزار با داشتن ویژگی های خاص دیگر به شما این امکان را می دهد که به درک خوبی از داغ ترین جستجوهای گوگل در رابطه با کلمه کلیدی مورد نظرتان برسید.

گوگل ترندز (Google Trends) یکی از سرویس های گوگل است که اطلاعات زیادی برای جستجوی کلمه کلیدی به شما می دهد. Google Trends ابزاری رایگان است که نشان می دهد کدام یک از موضوعات در یک زمان معین در ذهن مردم در سراسر جهان گرایش دارند.

اگر تنها می‌توانید از یک ابزار سئو برای توسعه کمپین بازاریابی اینترنتی خود استفاده کنید، مطمئن باشید که گوگل ترندز (Google Trends) اگر بهترین انتخاب برای شما نباشد، قطعاٌ یکی از بهترین‌ها خواهد بود.

یک تعریف کلی از گوگل ترندز (Google Trends)

خواسته ی یک سایت یا یک فروشگاه اینترنتی تقریبا این است که در رتبه‌های بالای گوگل قرار بگیرد و کاربران جدید سایت افزایش یابد؟ هدف نهایی سایت‌ ها افزایش فروش و دستاوردهایی از این قبیل است ولی مسلما همه چیز با افزایش ترافیک سایت شروع می‌شود.

به کمک گوگل ترندز نه تنها می‌توانید آمار مربوط به یک کلمه کلیدی را بررسی کنید، بلکه می‌توانید آن را با کلمات دیگر هم مقایسه کنید.

خب درست است که این ابزار آمار دقیقی مثل کیورد پلنر (Keyword Planner) را به شما ارائه نمی‌دهد، ولی در عوض می‌توانید چند عبارت را با هم مقایسه کنید.

 

تعریف کلی از گوگل ترندز (Google Trends)

تعریف کلی از گوگل ترندز (Google Trends)

 

گوگل ترند چه کمکی به ما می کند؟

همان طور که در ابتدا گفته شد، وب سایت گوگل ترندز قابلیت های زیادی دارد که در ادامه لیستی از مزیت های آن را مشاهده خواهید کرد:

از بین دو عبارت کدام بیشتر جستجو می‌شود؟

یک عبارت بیشتر در کدام یک از شهرهای ایران سرچ می‌شود؟

کلمات پرسرچ مرتبط با این کلمه به ترتیب کدام است؟

بهبود سئو محلی خود با توجه به آمار منطقه ای که این ابزار در اختیار شما قرار می دهد.

تدوین استراتژی سئو با توجه به عبارات پرجستجو با ورودی بالا

انتخاب درست کلمه کلیدی با جستجوی آن در سایت گوگل ترندز

شناختن بهتر رقبای خود

فرض کنید می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی در زمینه فروش فایل های دیجیتالی راه بیندازید. شما به کمک کیورد پلنر (Keyword Planner) می توانید کلمات مربوط به فایل های دیجیتالی را جستجو کنید، بنابراین خیلی راحت وارد گوگل ترند شده و این دو عبارت را از نظر آمار جستجو و روندی که دارند با هم مقایسه می‌کنید.

این امکان فقط بخشی از امکانات گوگل ترند است ؛ پیدا کردن ایده‌های جدید و ناب برای تولید محتوا، تعداد لینک بیشتر و بهبود سئو و بررسی رشد برند از دیگر مزایای داده‌های این ابزار است که در ادامه این مقاله خواهید خواند.

آموزش نحوه کار با گوگل ترندز

حالا زمان آن رسیده تا آموزش نحوه کار با گوگل ترندز را طی نمایید، زمانی که در حال جستجو در گوگل ترند هستید، شما می‌توانید چهار متغیر را برای جستجوی خود تنظیم کنید :

انتخاب محل جستجو:

شما در این قسمت می‌توانید کشور موردنظر خود را مشخص کنید تا فقط جستجو های آن منطقه به شما نشان داده شود.

بازه زمانی جستجو:

در این قسمت می‌توانید یک بازه زمانی مشخص برای جستجو ها مشخص کنید.

دسته‌بندی موضوعی عبارت:

دسته‌بندی جستجو را مشخص کنید؛ هنر و سرگرمی – اتومبیل و وسایل نقلیه – زیبایی و تناسب اندام – کتاب و ادبیات – تجارت و صنعت – رایانه و الکترونیک و… مثال‌هایی از این دسته‌بندی‌ها هستند.

نوع جستجو:

در این قسمت مشخص می‌کنید که جستجوی شما از نوع عکس، تصویر، خبری… است.

(جستجوی تصویر در گوگل (Google Image) – جستجوی اخبار (Google News) – جستجوی محصول (Google Shopping) – جستجو در یوتیوب)

در گوگل ترندز (Google Trends) می توان تا ۵ واژه جستجو کرد با هم مقایسه کرد یا همه آن‌ها را در یک گروه قرار داد. در هر گروه ۲۵ واژه جستجو شده قرار می‌گیرد.

 

به مثال زیر توجه کنید:

وکتور + psd + لایه باز (گروه ۱)

فایل لایه باز + فایل فتوشاپ + فونت (گروه۲)

فایل ایلاستریتور+ ai ( گروه ۳)

گوگل همچنین جستجوهای به روز (Hot Searches) و نمودارهای برتر (Top Charts) را در گوگل ترند به نمایش می‌گذارد. در این شرایط برترین جستجوهای انجام شده در آن روز و نیز محبوب‌ترین جستجوها بر اساس طبقه‌بندی در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترند

از آنجایی که گوگل ترندز تعداد جستجوهای واقعی را در اختیار کاربر قرار نمی‌دهد و تنها به میزان محبوبیت عبارات بین ۰ تا ۱۰۰ نمره می‌دهد. شما زمانی می‌توانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید که به همراه آن از دیگر ابزار گوگل یعنی کیورد پلنر (Keyword Planner) هم استفاده کنید.

گوگل ترندبه شما اجازه می‌دهد سطح تمایل و علاقه افراد به عبارت‌های هدف وابسته را مقایسه کنید. و همچنین به شما نشان می‌دهد که محبوبیت یک کلمه کلیدی در یک دوره زمانی چقدر است.

مقایسه ۲ کلمه کلیدی در آمار جستجو ها

فرض کنید شما صاحب یک شرکت طراحی سایت هستید. و این سوالات در ذهنتان است…

 در چه بازه‌ای تمایل به طراحی سایت بیشتر می‌شود؟

کاربران چه کلماتی را جستجو می‌کنند؟

با چه کلمه کلیدی می‌تواند کاربران و مشتریان بیشتری را به سمت شما روانه کند؟

 

قدم به قدم آموزش نحوه کار با گوگل ترندز

قدم به قدم آموزش نحوه کار با گوگل ترندز

 

با استفاده از این پارامترها می‌توان متوجه شد که ایرانی‌ها در اواخر هر سال بیشتر از دیگر مواقع سال این عبارات را جستجو می‌کنند. همچنین، این گزینه نشان می‌دهد که کاربران ایرانی، کلمه کلیدی طراحی سایت را بیشتر از طراحی وب‌سایت جستجو می‌کنند.

اگر می‌خواهیم اطلاعات دقیق‌تری در اختیار داشته باشیم، بهتر است از فیلترهایی که گوگل ترند در اختیارمان قرار داده است، به‌خوبی بهره ببریم:

گوگل ترندز- بازه زمانی همانطور که در تصویر می‌بینیم، از سال ۲۰۱۴ تا امروز، در مجموع از میزان محبوبیت هر دو عبارت کاسته شده است و هر دو روندی نزولی را طی کرده اند؛ البته کلمه «طراحی سایت» در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته و پس از مدتی دوباره روند کاهش در پی گرفته‌است.

نکته ۱:

میزان افت جستجوی هر عبارتی باید با خود آن عبارت سنجیده شود. به طور مثال افت نمودار جستجوی عبارت طراحی سایت در گوگل ترندز، از سال ۲۰۱۴ تا الان به این معنی نیست که رقابتی در آن وجود ندارد یا جستجویی برای آن صورت نمی‌گیرد. هم اکنون عبارت طراحی سایت یکی از پرجستجوترین و پر رقابت‌ترین کلمات کلیدی در وب فارسی به شمار می‌آید، ولی میزان محبوبیت آن نسبت به قبل کم شده است.

نکته ۲:

توجه داشته باشید که گوگل ترند تنها میزان جستجو را بر اساس نمودار و بین ۰ تا ۱۰۰ نمایش می‌دهد. همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، میزان جستجوی کلیدواژه طراحی سایت، در نمودار با عدد ۷۰ نمایش داده شده است. اما ممکن است این عبارت در مقایسه با عبارتی که در نمودار گوگل ترند عدد ۱۰۰ را نشان می‌دهد، بیشتر جستجو شود. پس حتماً از ابزارهای جانبی مانند Keyword Planner برای آگاهی بیشتر از تعداد جستجوی کلمات استفاده کنید.

هدف گیری جغرافیایی

کمی پایین‌تر از نمودار مقایسه، میزان جستجوها در بین شهرهای ایران مقایسه می‌شود؛ یعنی شما می‌فهمید که در کدام شهر ایران این کلمه محبوب‌تر است.

این مقایسه نیز هم یکی دیگر از امکانات گوگل ترند است که داده‌های مرتبط با جستجو را بر اساس هر ناحیه تقسیم‌ بندی می‌کند؛ یعنی شما می‌توانید بفهمید که کلمه ‌کلیدی هدف شما در چه شهرهایی بیشترین جستجو را دارد. این اطلاعات به شما کمک می‌کند که در ابتدای کار از شهری شروع کنید که محصولتان طرفداران زیادی در آنجا دارد و ریسک کارتان را کمتر کنید.

 

تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترند

تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترند

 

نکته: هرچه رنگ‌های موجود در نقشه پر رنگ‌تر باشند، به این معنی است که کلمه کلیدی انتخابی شما در آن منطقه محبوب‌تر است.***

جستجوهای مرتبط

در کنار این جدول‌های جغرافیایی، جدول Related Queries قرار گرفته است. این جدول نشان می‌دهد افرادی که عبارت طراحی سایت را جستجو کرده‌اند، چه عبارت‌های دیگری را نیز جستجو کرده‌اند. این عبارت‌ها معمولاً مرتبط با کلمه کلیدی انتخابی شما هستند. تصویر زیر را مشاهده کنید:

 

تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترند

تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل ترند

 

خب، همانطور که مشاهده می‌کنید این کوئری‌ها، با کلمه کلیدی طراحی سایت مرتبط هستند. پس می‌توانیم نتیجه بگیریم به آمار و ارقام ارائه شده، می‌توان اعتماد کرد. شما می‌توانید این جدول کوئری را بر دو اساس Rising و Top دسته‌بندی کنید.

دسته‌بندی جدول بر اساس Rising به این معنی است که می‌خواهید کوئری‌هایی که با رشد جستجو مواجه شده‌اند را مشاهده کنید. همچنین اگر گزینه Top را انتخاب کنید، می‌توانید محبوبترین کوئری‌های مرتبط را به ترتیب جستجو مشاهده نمایید.

همچنین، نمایش این دو نوع دسته‌بندی با یکدیگر متفاوت است. در دسته‌بندی Top، میزان محبوبیت بر اساس نمره بین ۰ تا ۱۰۰ نمایش داده می‌شود. اما در دسته ‌بندی Rising تنها شاهد میزان درصد رشد محبوبیت عبارت کلیدی هستیم. همچنین، ممکن است شما با عبارت Breakout روبرو شوید. وقتی برای کوئری خاصی از این کلمه استفاده می‌شود به این معنی است که میزان محبوبیت این کلمه بیش از ۵۰۰% رشد داشته است.

استفاده از گوگل ترند در تولید محتوا

تا اینجا از ابزار گوگل ترندز، کلی داده مفید به دست آوردیم و به مزایای اولیه آن اشاره شد؛ هدف ما از آموزش نحوه کار با گوگل ترندز استفاده از این داده‌ها است! در ادامه به چند مورد از موارد استفاده از داده‌های گوگل ترندز اشاره می‌کنیم.

۱- خبر سازی (NewsJacking)

اگر گوگل ترند خاصی برای یک موضوع وجود داشته باشد، می‌توان آن را برای NewsJacking ایجاد کرد. از این مدل کارها به موج‌ سواری یاد می‌شود که یادتان باشد که این نقد و خبرها مثل یک شمشیر دو لبه است، همین موج که ممکن است شما را به جلو ببرد، ممکن است شما را غرق هم بکند، پس باید با در نظر گرفتن تمام جوانب به آن وارد شوید.

فرمول ساخت NewsJacking :

۱- یک موضوع داغ انتخاب کنید.

۲- در مورد آن مطالبی بنویسید و در وبلاگ یا وب سایت خود منتشر کنید.

۳- و آن را سوشال انتشار دهید.

۲- تولید محتوا

اگر بخواهید محتواهای خودتان را توسعه دهید، موضوعات مرتبطی (Related queries) که گوگل ترندز به شما نشان می‌دهد یک منبع عالی برای انتخاب موضوع هستند؛ چون افراد واقعاً به آن علاقه مندند.

به عنوان مثال تنظیم فیلترها را بر روی ۷ روز اخیر تنظیم کنید و عبارت خودرو را جستجو کنید.  اگر واژه Breakout زیر رتبه‌بندی ظاهر شود، باید بدانید که جستجوی شما برای آن عبارت یا کلید واژه بیشتر از ۳۰۰% رشد داشته است.

 

تولید محتوا

مطالعه بیشتر در موردتولید محتوا و روش های تولید محتوا

 

۳- لینک بیلدینگ

با گوگل ترند کلمات کلیدی و موضوعات محبوب روز را پیدا می‌کنید و بر اساس آن محتوا تولید می‌کنید. حالا شما محتواهایی دارید که افراد زیادی به دنیال آن هستند و ترافیک زیادی برای شما ایجاد می‌کند. حالا نوبت لینک‌سازی است. از این محتواهای پر بیننده استفاده کنید و لینک‌های ارزشمند خود را در آن قرار دهید. اینطوری می‌توانید کاربران را به بقیه قسمت‌های سایت خود هدایت کنید و به بخش‌های مهم‌تر ببرید.

زمانی که می‌خواهید نتایج حاصل از بازاریابی محتوای خود را بسنجید، لینک، معیار اندازه‌گیری موفقیت است؛ البته اگر لینک بیلدینگ شما به صورت اصولی و درست انجام شود.

۴- محتوای ویدئویی

زمانی که در گوگل ترند جستجو را بر اساس پارامتر یوتیوب تنظیم کنید نتایجی که می‌بینید متفاوت خواهد بود چون کلماتی که وارد کردید در ویدئوهای یوتیوب جستجو می‌شود. حالا می‌توانید یا این موضوعات، فایل‌های ویدئویی چقدر طرفدار دارند.

برای فهمیدن اینکه فایل‌های ویدئویی چقدر طرفدار دارند باید این مراحل را طی شود:

وارد سایت گوگل ترند شوید.

کلمه کلیدی را وارد کنید.

پارامتر Web search را به YouTube تغییر دهید.

حالا نتایج به دست آمده را مرور کنید.

با بررسی نتایج باید چه سوالاتی از خود بپرسید:

آیا از میان این نتایج، ایده‌ای وجود دارد که بتوانید از آن برای تولید محتوای خود استفاده کنید؟

آیا روند و گرایشی وجود دارد که بتوانید روی آن سرمایه‌گذاری کنید؟

اطلاعاتی نیز برای بهینه‌سازی فایل‌های ویدئویی مفید خواهد بود:

انتخاب یک عنوان جذاب و عالی

استفاده از تگ‌های مناسب

بهینه‌سازی توضیحات ویدئو

۵- زیر نظر گرفتن رشد برند

این گزینه برای برندهایی مفید و کارساز خواهد بود که نام برندشان بسیار زیاد جستجو می‌شود. در مثالی که مشاهده می‌کنید، نتایج سه مورد از چهار رقیبی که وجود دارند، ثابت است و نوسان چندانی ندارند، اما  سامسونگ به نظر می‌رسد که نسبت به رقبایش روزهای خوبی را سپری می‌کند.

 

 

آموزش قدم به قدم کار با گوگل ترند

آموزش قدم به قدم کار با گوگل ترند

نتیجه‌گیری

هدف اصلی ما از آموزش نحوه کار با گوگل ترندز نوشتن محتوای یونیک است، گوگل به محتوای که تازه و اصطلاحا کپی نیست بها می دهد. گوگل ترند بهترین ابزار موجود برای توسعه ایده‌های تولید محتوا است و می‌تواند در جذب ترافیک و تعداد لینک بیشتر مفید باشد. اگر تا به حال از این ابزار برای بهبود سئوی سایت خود استفاده نکرده‌اید باید دست به کار شوید. این ابزار می‌تواند دید وسیعی از وضعیت دیجیتال‌ مارکتینگ روز در اختیار شما قرار دهد.

 

 


آرکاوب

***      گروه فناوری و توسعه کسب و کار آرکاوب       ***

مقالات مرتبط مقالات مرتبط

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول چیست؟

سرچ کنسول ابزاری مفید برای نظارت و پیداکردن عیب‌وایراد وب‌سایت‌‌ها به‌منظور کسب رتبهٔ بهتر در بین نتایج جست‌وجو است. این ابزار تحلیلی به شما کمک

الگوریتم گوگل پاندا

چرا الگوریتم گوگل پاندا ساخته شد؟ شاید برای شما هم پیش آمده است که در جستجوی گوگل با محتواهای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو

گوگل آنالیتیکس

چرا گوگل آنالیتیکس؟ اگر شما هم جز افرادی هستید که در حوزه کسب و کارهای اینترنتی فعالیت می کنید و یا وب سایتی دارید، احتمالا

پیام بگذارید