گوگل آنالیتیکس

فهرست مطالب

چرا گوگل آنالیتیکس؟

اگر شما هم جز افرادی هستید که در حوزه کسب و کارهای اینترنتی فعالیت می کنید و یا وب سایتی دارید، احتمالا واژه گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز به گوشتان خورده است. در این نوشته قصد داریم این ابزار معروف شرکت گوگل را معرفی کرده و بینیم اصلا چرا اهمیت دارد که با این ابزار و نحوه کار با آن آشنا بشویم.

امروزه کاملا مشهود است که استفاده از ابزارهای تحلیل سایت مانند گوگل آنالیتیکس به بهبود سایت و افزایش ترافیک کمک شایانی میکند و در صورتیکه که مدیران سایت بتوانند تحلیل درستی از اطلاعات به دست آمده از گوگل آنالیتیکس داشته باشند و رفتار کاربران را به درستی آنالیز کنند، می‌تواند باعث افزایش فروش سایت های فروشگاهی شود و این یعنی رسیدن به سود بیشتر. با این وجود بسیاری از وب سایت های فارسی هنوز از هیچ تحلیل گری استفاده نمی کنند. بنابراین اگر نمی دانید گوگل آنالیتیکس چیست و تا به حال از آن استفاده نکرده اید پیشنهاد می کنم این مطلب را از دست ندهید.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس چیست؟

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، گوگل آنالیتیکس ابزاری برای تجزیه و تحلیل و آنالیز آمار دیجیتال به دست آمده از وب سایت ها و کسب و کارهای آنلاین است، که گوگل در اختیار وب مستران قرار داده است. گوگل آنالیتیکس دو نسخه رایگان و پرمیوم (پولی) دارد که قیمت نسخه پرمیوم آن سالیانه ۱۵۰٫۰۰۰ دلار است. به کمک اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار ما قرار می دهد، می توانیم نقط قوت و نقاط ضعف وب سایت خود را شناسایی کرده و در جهت رفع این ضعف ها و بهینه سازی وب سایت و کسب و کارمان قدم برداریم.

حال این سوال پیش می آید که گوگل آنالیتیکس چه اطلاعاتی را در اختیار ما به عنوان یک وب مستر قرار می دهد؟ این ابزار تحلیل گر اطلاعاتی را درباره ترافیک ورودی، رفتار بازدید کنندگان و کاربران در سایت هنگام حضور در آن، نرخ تبدیل و کلی اطلاعات و گزارشات سودمند دیگر در اختیار ما قرار می دهد. این ها تنها بخش کوچکی از اطلاعاتی است که گوگل در اختیار ما قرار می دهد.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار میدهد ؟

گوگل آنالیتیک به صورت کلی داده ها را در ۵ دسته زیر تقسیم بندی میکند :

۱- ترافیک لحظه ای وبسایت  ( REAL-TIME ):

  • کاربرانی که در همین لحظه مشغول بازدید از وبسایت هستند، کدام صفحات را نگاه می کنند و چقدر با محقق شدن اهداف، به عنوان مثال خرید یک محصول فاصله دارند؟

۲- لیست مخاطبان ( AUDIENCE ):

  • با روش هایی خاص برای تمامی بازدید کنندگان وبسایت، حتی آنهایی که از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شده اند و اولین بار است که سایت ما را میبینند، یک پروفایل مجازی درست میکند. جنسیت کاربران، موقعیت جغرافیایی، نوع مرورگری که استفاده میکنند، محتواهایی که برای آنها جذاب است و حتی اینکه به کدام یک از دسته بندی های محتوایی بیشتر علاقه دارند را به ما نشان می دهد.

۳- منشاء ترافیک و بازدید ورودی وبسایت در گوگل آنالیتیکس ( ACQUISITION ):

  • از جمله سوالاتی که در این قسمت از گوگل آنالیتیکس میتوانیم پاسخ دهیم :
    – بازدید کنندگان از چه مسیرهایی وارد وبسایت شما شده اند؟
    – کدام یک از مسیرهای ورودی به وبسایت بیشترین سود را به شما میرساند؟
    – کدام کمپین های تبلیغاتی موثرتر هستند؟
    – بازدیدکنندگانی که از طریق موتورهای جستجو وارد وبسایت شما شده اند، چه کلمه ای را سرچ کرده بودند؟

۴- آنالیز رفتار کاربران وبسایت در گوگل آنالیتیکس ( BEHAVIOR ):

  • در این قسمت گوگل آنالیتیکس امکاناتی را در اختیار ما گذاشته است تا بتوانیم رفتار کاربران وبسایت یا اپلیکیشن موبایل را بررسی و تحلیل کنیم،
    به عنوان مثال می توایند مسیر حرکت کاربران از بدو ورود به وبسایت تا زمانی که صفحه سایت شما را می بنند را بررسی کنید.
    مدت زمانی که کاربران در سایت مانده اند، یکی از عوامل نشان دهنده چذابیت وبسایت یا صفحات فرود (Landing Pages) برای بازدیدکنندگان است که در قسمت Behavior میتوانیم آن را بررسی کنیم.
    – کاربران داخل وبسایت چه چیزی را سرچ کرده اند ؟
    – کدام صفحه از وبسایت بیشترین کاربر را از سایت شما بیرون میراند ؟ (برای کاربران جذاب نیست)
    – مدت زمان لود هر صفحه یا ارتباط با سرور هاست برای هر کاربر چقدر است ؟
    – به طور میانگین برای هر بازدیدکننده چه تعداد از صفحات وبسایت برای هر کاربر جذاب بوده است ؟و بسیاری از سوالات دیگری که جنبه تحلیل رفتاری بازدیدکنندگان را دارد در این قسمت جای گرفته اند

۵- هدف های از پیش تعیین شده ای که در وبسایت محقق شده اند. ( CONVERSIONS )

  • در هر صفحه از وبسایت شما انتظار دارید که هر کاربر چه کاری را انجام بدهد ؟ هر کاری که از کاربر انتظار دارید به معنی هدف (Goal) آن صفحه از وبسایت است. این هدف میتواند خرید یک محصول، تکمیل فرم ثبت نام، عضویت در خبرنامه، دیدن یک ویدیو، به اشتراک گذاری یک پست در شبکه های اجتمای، کلیک کردن روی قسمت خاصی از صفحه، دانلود یک فایل یا کلیک کردن روی یک لینک باشد. تمام این اهداف توسط گوگل آنالیتیکس قابل اندازه گیری و ارزیابی هستند و به کمک آن میتوانیم بفهمیم در هر لحظه چه تعداد از کاربران هدف یک صفحه را محقق کرده اند. به تحقق هر هدف توسط هر کاربر به اصطلاح تبدیل یا Conversion می گویند. اگر تعداد تبدیل ها را به تعداد بازدیدکنندگان تقسیم کنیم، نرخ تبدیل یا Conversion Rate به دست می آید که تمام تلاش ما این خواهد بود که نرخ تبدیل را افزایش بدهیم. شاید برایتان عجیب باشد اما افزایش نرخ تبدیل الزاما به منزله افزایش سود نیست و گوگل آنالیتیکس دقیقا برای همین کار است که تشخیص بدهیم کدام یک از مسیرهای تحقق اهداف مانند روش های مختلف  بازاریابی ، کدام صفحه، کدام کلمه کلیدی، کدام کمپین یا تبلیغ، بیشترین سود را برای وبسایت دارد و از این به بعد انرژی و منابع خود را روی افزایش نرخ تبدیل از طریق همان مسیر سودآور بگذاریم.- در قسمت Conversion میتوانید بفهمید که کاربر دقیقا قبل از اینکه هدف شما را در سایت یا صفحه ای از وبسایت محقق کند، در کدام یک از صفحات بوده و چه مسیری را تا تحقق هدف مشخص شده طی کرده است.

گوگل آنالیتیکس

سخن نهایی

در این مطلب به معرفی مقدماتی گوگل آنالیتیکس و بخش های مختلف آن پرداختیم. امیدواریم که این مطلب بتواند کمکی هر چند کوچک در راستای استفاده بهینه از گوگل آنالیتیکس به شما بکند.

 

 


آرکاوب

***      گروه فناوری و توسعه کسب و کار آرکاوب       ***

 

مقالات مرتبط مقالات مرتبط

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول چیست؟

سرچ کنسول ابزاری مفید برای نظارت و پیداکردن عیب‌وایراد وب‌سایت‌‌ها به‌منظور کسب رتبهٔ بهتر در بین نتایج جست‌وجو است. این ابزار تحلیلی به شما کمک

الگوریتم گوگل پاندا

چرا الگوریتم گوگل پاندا ساخته شد؟ شاید برای شما هم پیش آمده است که در جستجوی گوگل با محتواهای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو

پیام بگذارید